Кандидат-собственикът за Локомотив Пловдив – Иван Пашов – направи интересни разкрития пред “Тема спорт” относно клуба и това как смята да го финансира и развие след Христо Крушарски. Ето какво сподели строителният предприемач.

Г-н Пашов, какви са плановете ви и идеите за Локомотив Пловдив и неговото добруване?

– Най-важното за мен и това, което е на преден план, е, че аз искам да взема не само клуба, но и целият комплекс на „Лаута“. Желая да го развия по такъв начин, че да помага на Локомотив да се самоиздържа. Втората идея, която е не по-малко важна, е да създам благоприятни условия за развитие на детско-юношеската школата. Затова искам да наблегна на игрищата, базата за юношите, за развитието на целия комплекс. В момента в Локомотив ги няма тези условия. Децата играят на терените на един мой приятел. Момчето ги предоставя благотворително, без да му плащат. Има възможност да се изградят нови игрища, които в момента искам аз лично да финансирам. Не чакам подкрепата от общината и от който и да е. Аз желая лично да инвестирам в развитието на целия клуб, за да отиде до нивото, което заслужава и отива на името и историята му.

Какви са най-големите ви опасения за клуба и отбора към днешна дата?

– Аз искам да помогна Локомотив да не изпадне в Б или В група. А пък не дай си Боже да му отнемат и лиценза. Всички гледат и констатират, че клубът умишлено се води към фалит. И не виждам причината за това безхаберие. Такова безумие не съм срещал досега – да разбием мечтите на децата от школата, защото той (б.р. – визира Крушарски) е обиден или иска да си връща на клуба за нещо.

Колко скъпо удоволствие е Локомотив Пловдив?

– Не е чак толкова голяма издръжката на първия отбор. Щом съм взел решение, значи съм преценил много добре, че мога да се справя. На срещата с феновете им показах точно и конкретно моите бъдещи идеи. Вече се срещнах с кмета, с Христо Бонев и с много поддръжници на клуба. Обяснил съм моите искания, за да взема цялата концесия на стадиона и да го направя с лични средства и за собствена сметка.

Много хора ще кажат, че търсите лични облаги от всичко това и най-вече по отношение на поръчката за централната трибуна?

– Вече е дадена поръчката за централната трибуна, към която аз нямам никакъв интерес да я печеля. Важното е да има разбирателство между мен и строителя, който ще я спечели, за да може да изградим по най-правилния начин бъдещите обекти, които ще са в помощ за развитието на клуба. Чух много коментари, че искам да взема общинската поръчка, което не е вярно. Още по-смешното е, че ме спрягат с хора, които аз даже не познавам, които били зад гърба ми и ми помагат. Аз имам правилните хора, които реално милеят за клуба и ще ми помогнат за неговото развитие.

Готов ли сте с екип и можете ли веднага да се захванете за работа в клуба?

– Аз имам вече екип, който в момента чака да влезе директно в Локомотив и да помогне на отбора. Споделил съм пред Христо Бонев и кмета, че вече разполагам с нужното финансиране и екип, за да издигна клуба до позициите, които заслужава.

Имате ли идеята как ще се случват нещата, разбирате ли ги чисто футболно?

– Аз може да не съм най-богатия човек, спонсор или президент на футболен клуб. Може да не съм футболно лице, но аз не съм длъжен и да съм такъв. От мен се иска финансирането и инвестирането. Аз имам нужния екип от специалисти, който ще застане зад мен и ще структурира правилно управлението на клуба. Зад мен имам доста хора, които ще дойдат като рекламодатели – бизнес партньори и не само, които също вече са готови да влязат в клуба. Няколко големи национални компании също ще застанат зад мен.

Какъв е планът ви за концесията?

– Да взема концесията поне за 20 години. Да построя хотел за рехабилитационни цели, да направя нови фен магазини, да изградя зали за различни видове спорт на територията на „Лаута“. Ще направя нови игрища, тенис кортове, кабинети за възстановяване на футболистите и много други неща, които съм заложил в своя бъдещ план.

Бяхте споделил в публикация, че вече сте се срещнал с Крушарски. Обявихте конкретни дати – на виждането ви – на 11 октомври и поискването на документите – на 16 октомври. Имахте ли вече обратна връзка?

– Тези дни ми се обажда човек, който се представи за адвокат на Христо Крушарски. Абсурдното в ситуацията е, че ме карат да подпиша нотариален договор за покупко-продажба за сумата, която искат, преди изобщо да е започнала проверката. Да гарантирам, че те ще си вземат парите, без значение какво ще покаже одитът. В момента правят абсолютен саботаж на всичко, което аз правя и се мъча. Вече съм започнал да инвестирам в проверката, сформирал съм екип от професионалисти, които да направят одита, на които вече плащам. Защото вие знаете, че нищо няма безплатно. Вече започва втора седмица, откогато аз съм подал документите и нямам изпратен нито един от тяхна страна. Аз съм готов да платя акциите на клуба в рамките на три работни дни, каквото покаже целият одит.

Виждаме, че има недоволство и сред феновете…

– Да, така е, хората се надигат и искат да дадат гласност на цялата тази неправда. Аз желая не само да помогна, но и да закупя акциите, да дам финансово спокойствие на клуба. Но не съм от хората, които ще се съгласят с предварителен подпис, нотариални заверки или каквото и да е. Аз не съм кръводарител! Аз ви гарантирам, че ако стигнем до споразумение за акциите, ще направя всичко възможно в кратки срокове да вдигна клуба на крака.