Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич сподели очакванията си за предстоящия двубой срещу Локомотив София на стадион "Александър Шаламанов". "Белите" са опрени до стената, след като спечелиха само една победа в последните си 8 мача и днес дербито с "железничарите"  влиза в графата "задължителни".

Ето какво каза той пред "Тема Спорт":

"Съперникът има нов треньор. Познавам Антон Велков. Новият наставник винаги носи по-голяма мотивация, има промяна. Това се вижда и в Локо София. Играчите искат да се докажат пред него. Чака ни здрава битка, но за Славия няма лесен мач. Играем на нашия стадион и ще дадем всичко от себе си, за да спечелим. Гоним задължителна победа. В последните мачове не ни се получи, но сега се надявам да надиграем съперника и да вземем трите точки. Дано имаме и късмет".

Засега единственият проблем пред него остава отсъствието на десния бек Ертан Томбак. Националът ще пропусне и сблъсъка с белите заради контузия, от която все още не е възстановен напълно, и няма да бъде рискуван излишно. В негово отсъствие като десен бек действа централният защитник Мартин Георгиев, който за момента се справя.

За последно Томбак игра преди месец при домакинската загуба от Левски с 0:1.

За разлика от Заги проблемите пред опонента му Антон Велков са доста повече. През седмицата бе оперирано крилото Юли Ненов. С контузия от мача с Крумовград е централният защитник Мамаду Диара, който е малко вероятно да е готов.

По повод двубоя Велков заяви: 

"За този мач не е нужна настройка и надъхване. Всички знаем какъв мач е това и се надявам да го спечелим".

Следвай ни: