От сдружение "Левски на левскарите" обявиха на своята страницата във "Фейсбук", че преди седмица са били изпратени въпроси до кмета на София Васил Терзиев, председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Писмото на привържениците на Левски е относно евентуален строеж на нов стадион на "сините".

Публикуваме написаното от "Левски на левскарите" без редакторска намеса:

"Скъпи Левскари,

На 18.10.2024 г. сдружение „Левски на Левскарите“ и „Национален клуб на привържениците на Левски“ заедно с още 40 фенклуба и левскарски организации от цялата страна и чужбина входирахме официална кореспонденция до кмета на Столична община Васил Терзиев, Председателя на СОС Цветомир Петров и до г-н Бойко Борисов, посочен от мажоритарния собственик на „Професионален футболен клуб Левски“ АД Наско Сираков като основен двигател на процеси, свързани с бъдещия евентуален строеж на нов стадион на Клуба.

Въпросите, които настояваме да обсъдим със споменатите политици, са свързани с „примерите“, които виждаме около нас. Стадионът на „Левски“ беше недостроен и загроби Клуба с дългове заради процедури, протекли на тъмно, а този в Пловдив, финансиран от данъкоплатците, излезе на цени, сравними с тези на последното световно първенство в Катар.

Информираме Ви, че до ден днешен не сме получили отговор от кмета на Столична община. Миналата седмица получихме телефонно обаждане от административния секретар на ГЕРБ с молба да отложим срещата за след изборите. Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров с лицемерие неглижира проблема, като едновременно ни благодари за „участие в дискусиите“ и ни съобщава, че когато има конкретни резултати „ще ни информира“.

Наясно сме, че политиците са заети с поредната предизборна кампания и въпросите и притесненията на големи групи български граждани не са им приоритет в навечерието на изборите, но нашето търпение вече е изчерпано. Настояваме пред споменатите институции и политици за осъществяването на срещи с нас в седмицата между 11-ти и 15-ти ноември 2024 г. Считаме, че е крайно време да започне диалог по същество по теми, които са създали достатъчно предпоставки за българското общество да подозира злоупотреби, включително с обществени активи и средства, крайна жертва на които са българските граждани и конкретно футболните запалянковци.

От наша страна ще присъстват представители от различни региони от сраната и левскари, които се ползват с доверието и уважението на общността (8-10 човека).

Ако това не се случи, ще предприемем конкретните стъпки и ви уверяваме, че ще бъдем чути".

Следвай ни: