Легендарният стадион “Джузепе Меаца” и земята около него е оценен на 200 милиона евро от италианската данъчна служба и именно това е цената, която местните грандове Милан и Интер ще трябва да платят, ако искат да закупят съоръжението, съобщава “Гадзета дело Спорт”. В момента той е собственост на общината на Милано, като медията допълва, че ръководствата на “росонерите” и “нерадзурите” ще бъдат официално информирани до края на този или началото на следващия месец.

“Гадзета дело Спорт” подчертава, че тепърва страните биха могли да влязат в преговори и да се стигне до евентуална договорка за собствеността на стадиона, но вътрешни източници на изданието са заявили, че от Интер са по-склонни на бъдеще сделка от колегите си от Милан. “Росонерите” вече са вложили около 40 милиона в закупуването на други площи в квартал Сан Донато на Милано с идеята на тези парцели да бъде изграден нов стадион, собственост на клуба. Тепърва двата гранда биха могли да разгледат различни опции и възможности за подход, но техните ръководства ще трябва да вземат предвид сериозните спънки за евентуално разрушаване на “Джузепе Меаца”. Те са плод на много сериозните закони в опазване на местното културно-историческо наследство, които пречат на евентуално разрушаване на стадиона.

“”Уембли” също беше разрушен, а бе дори по-емблематичен от “Сан Сиро. Вариантът, който се проучва в момента е, да се построи нов стадион на мястото на сегашния, но запазвайки някои от елементите на старото съоръжение, но в същото време предоставяйки напълно нова арена. Тази сутрин говорих с кмета по този повод. След това ние имаме и опцията за изграждане на нов стадион в Сан Донато. В тази възможност вече сме инвестирали 40 милиона евро,” заяви президентът на Милан Паоло Скарони наскоро.

Следвай ни: