Волейболистите на Монтана взеха гейм, но не успяха да направят нещо по значимо свой терен в дербито с Дея спорт (Бургас). Монтанчани загубиха с 1:3 гейма в мач от втория кръг на efbet Супер Волей. Старши треньорът на тима Даниел Пеев заяви след мача, че е имало притеснение от първия домакински двубой и в хода на първенството тимът ще реализира потенциала си.

"Много неща не ни достигнаха в тази среща. Изиграхме най-слабия си мач досега от всички, в това число и контролите. Момчетата бяха явно притеснени като първи домакински мач. Показахме съвсем различно лице, от това което можем. Донякъде е нормално, знам, че могат да играят по-добре. Допуснахме прекалено много грешки, както на сервис, така и в атака. Дея играха доста по-чисто, поздравления за тях."

"Отборът ни е нов, има тепърва много мачове. Надявам се, че в хода на сезона ще реализираме потенциала си и ще направим възходяща линия. Три момчетата на терена по на 20 години, нормално е да има спадове. Допуснахме много грешки и няма как да очакваме да спечелим когато другата страна на мрежата са опитни играчи. Продължаваме към следващите мачове. Тази година първенството няма да е леко, силите са изравнени."

Следвай ни: