Торино надви с 1:0 Комо в двубой от деветия кръг на Серия “А” и прекъсна серията си от три поредни загуби с по 2:3. “Биковете” стигнаха до успеха с попадение на резервата Алиеу Нжие в 75-ата минута и вече са шести в класирането.

Отборът на Паоло Ваноли беше лидер след първите пет мача, но след това изпадна в криза и днес беше важно да се върне на правия път. Комо не заслужаваше да загуби, защото създаде повече положения от домакините, но в крайна сметка грешка на Матиас Брауньодер лиши тима дори от равенство.

Проблеми за гостите започнаха в 37-ата минута, когато бившият защитник на Барселона Сержи Роберто се контузи и беше принудително заменен от Брауньодер. Малко по-късно Че Адамс от Торино прати топката във вратата на Комо, но голът му беше отменен заради засада.

В началото на втората част стражът на Комо Емил Аудеро направи две важни спасявания. Последваха опасни атаки на гостите и пропуски на Нико Пас и Габриел Стрефеца.

Четвърт час преди края Нжие пресира Брауньодер, който сбърка в опита си да върне топката с глава към Аудеро. Нападателят на домакините открадна кълбото и без да се бави откри резултата.

В оставащото време Торо действаше много стабилно в дефанзивен план и не позволи на Комо да притесни сериозно Ваня Милинкович-Савич.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages