Началото на 10-ия кръг във Втора Бундеслига не можеше да е по-атрактивно. Нюрнберг разгроми с 8:3 аутсайдера Ян Регенсбург и влезе в историята. Само веднъж отбор е вкарвал повече голове в мач от второто ниво на германския футбол. Рекордът се държи от Ханза (Рощок) и победата с 9:0 над Кобленц през 2008 година.

Самото развитие на снощния двубой също беше изключително любопитно. Нюрнберг поведе с 2:0, но гостите изравниха. Съперниците си размениха по още един гол и резултатът стана 3:3 в 49-ата минута, след което "франките", водени от легендата Мирослав Клозе, буквално се подиграха със съперника си.

Хеттрик за Нюрнберг направи Юлиан Юстван, а другите попадения бяха дело на Стефанос Цимас, Махир Емрели, Лукас Шламер и Йенс Кастроп. В последните секунди пък Луис Бройниг от гостите си вкара автогол.

Спектакълът на "Макс-Морлок-Щадион" се доближи и до рекорда за най-много голове в един мач от Втора Бундеслига. Той датира от 1997 година, когато Кайзерслаутерн надви Мепен с хокеен резултат - 7:6. 11 попадения са падали само в още две срещи в историята - победата на Фортуна (Кьолн) над Саарбрюкен със 7:4 през 1993 година и успеха на Падерборн над Ерцгебирге (Ауе) с 8:3 през 2021-а.

Следвай ни:

Снимки: Imago