Гръцкият гранд Олимпиакос (Пирея) и австрийският такъв Хипо Тирол (Инсбрук) си спечелиха класиране за груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир - Шампионската лига за мъже.

"Червено-белите" от Пирея биха категорично у дома румънския КСМ Корона (Брашов) с 3:0 (25:23, 30:28, 25:23) в мача-реванш помежду им от 3-ия квалификационен кръг на ШЛ. Над всички за Олимпиакос беше сръбската звезда Александър Атанасийевич с 21 точки (5 аса!, 1 блок и 48% ефективност в атака), а словенският национал Ален Пайенк добави 12 точки за победата. За гостите от Брашов единственият с двуцифрен актив бе Еууд Гоманс с 12 точки.

Така след две победи с по 3:0 гейма Олимпиакос влезе в групите на ШЛ. Гръцкият тим попада в Група В на турнира заедно с вицешампиона на Италия Минт Веро Волей (Монца), германския Хелиос Гризлис (Гийзен) и турския гранд Фенербахче Медикана (Истанбул).

В другата двойка от 3-ия квалификационен кръг австрийският Хипо Тирол (Инсбрук), с бившият диагонал на Черно море (Варна) Данаил Димов в състава, се наложи като гост на нидерландския Орион Старс (Дутинхем) с 3:0 (25:20, 25:21, 26:24). Димов влезе за своя тим за малко в третия гейм, като се отчете единствено с една неуспешна атака. Най-полезен за австрийците пък бе Кайл Хобус с 19 точки (3 блока, 1 аса и 56% ефективност в атака - +11) за успеха. За тима на Дутинхем Том Куупс и Максим Шкедов завършиха с 12 и 10 точки.

Австрийският тим също се класира за груповата фаза на Шампионската лига след две победи с по 3:0 гейма. Хипо Тирол ще бъде в Група С с полския вицешампион Алурон КМК Варта (Заверче), италианския Алианц (Милано) и белгийския Кнак (Рьозеларе).

Снимки: CEV.EU

Следвай ни: