Специя не можа да победи гостуващия Бари в първия двубой от 10-ия кръг на Серия "Б". Срещата завърши 0:0, а Петко Христов изведе "орлетата" с капитанската лента и изигра поредния си силен мач, но отборът му на два пъти уцели гредите и пропусна още няколко чисти положения пред вратата на гостите.

Преди почивката Специя действаше много разнообразно. Филипо Бандинели имаше ранен шанс да се разпише, но стреля в аут. В средата на полувремето халфът на домакините се контузи и беше принудително заменен от Франческо Касата.

Най-близо до гола през първите 45 минути беше Франческо Еспозито, но изстрелът на нападателя на Специя срещна гредата. 19-годишният талант от школата на Интер постоянно тормозеше защитата на Бари, която в определени моменти изнемогваше.

През второто полувреме почти нищо не се промени. Специя продължаваше да създава положения, но и да ги пропуска. Гредата още веднъж спаси Бари, този път след удар на Едоардо Солери.

Равенството попречи на Специя да се изравни по точки с водача в класирането Пиза. Сред претендентите за промоция в Серия "А" е и Кремонезе на Валентин Антов, който заема четвърто място.

Следвай ни:

Снимки: Imago