Рен беше в серия от 4 поредни мача без победа в Лига 1, но се справи с гостуващия Льо Авър и излезе на осмо място в класирането. Попадението за успеха с 1:0 отбеляза Карлос Гомес в 54-ата минута.

Льо Авър отправи само един точен удар към вратата на домакините и закономерно отстъпи. Това беше шесто поредно поражение за състава на Дидие Дигар и той се намира на 16-ата позиция в таблицата.

Първата добра ситуация в полза на Рен се откри пред Людовик Блас, но неговият удар беше отразен от Артур Десма. До почивката домакините пропиляха още няколко шанса са гол, а Льо Авър почти не поглеждаше към вратата, пазена от Стив Манданда.

В 54-ата минута Карлос Гомес овладя една лошо отбита топка, нагласи я на по-удобния си ляв крак и с фалцов изстрел я насочи в мрежата на гостите.

Людовик Блас можеше да успокои феновете на Рен в 83-ата минута, но след остро центриране отдясно отправи неточен удар с глава.

В добавеното време Кристофър Опери от Льо Авър набързо получи два жълти картона и тимът му завърши двубоя в намален състав.

Следвай ни: