Словашкият посрещач Юлиус Фиркал се вписа чудесно в шампионския отбор на Левски София и помогна на тима да спечели първото отличие за сезона - Суперкупата на България. Преди дербито с Нефтохимик 2010 (Бургас) от втория кръг на efbet Супер Волей утре (26 октомври) Фиркал се връща към престоя си в Бургас и споделя как се чувства сега в София.

"Престоят ми в Нефтохимик беше прекрасен, работих със същия треньор - Ники Желязков. Спомените ми са добри. Първенството не беше толкова равностойно. Спомням си отборът на Хебър, те бяха много силни, но сега мисля е по-равностойно. Помня Венци Рагин, беше ми съотборник. Също познавам Крайчович - център в нашия национален отбор. И други играчи са ми познати, но не лично."

"Гледах мача им за Суперкупата. Мисля, че са още в началото. Изглежда, че имат нужда от време да изградят система или стил на игра, но мисля, че ще стане хубав мач. Бих казал, че е тайна какви затруднения бихме имали, иначе ще го използват. Най-голямото ни предимство е отборният дух."

"Тук в Левски се чувствам добре приет, имам чудесни съотборници, с които се забавляваме. На игрището сме организирани. Условията са чудесни, нищо не ми липсва и се чувствам много добре", призна Фиркал пред официалната Фейсбук страница на "сините".

Следвай ни:

Снимки: Sportal.bg