Ръководството на Серия А взе решение да отложи мача между Болоня и Милан, който трябваше да се проведе утре. Днес се проведе извънредна среща на Лигата, на която бяха обсъдени различните варианти, но в крайна сметка не бе намерено решение и мачът ще трябва да се състои на друга дата, която все още не е ясна. Според “Скай Спорт” Италия срещата няма да може да се състои до края на годината.

Вчера кметът на Болоня обяви, че стадион “Ренато Дал’Ара” не може да приеме двубоя поради наводненията в града и целия район Емилия Романя. Самият стадион не е пострадал, но събирането на хиляди зрители би затруднило възстановителните работи.

Bologna-Milan rinviata, è ufficiale. Scaroni: “Decisione incomprensibile” https://t.co/dvwd36d7Q1

— Repubblica (@repubblica) October 25, 2024

От Серия А настояваха срещата да се проведе, тъй като пренасочването й ще бъде сложно с оглед на натоварения календар. Обсъждаха се различни варианти за домакинство на двубоя, като сред тях бяха Комо и Емполи. Имаше вариант дори мачът да се играе без публика.

“Това е необяснимо решение. Кметът на града не позволи мача да се играе без публика. Не знам защо”, коментира президентът на Милан Паоло Скарони. В Болоня имаха различно мнение. “Това е най-разумното решение, защото позволява да се запазят приходите от мача, част от които ще отидат при засегнатите семейства”, заяви изпълнителният директор на клуба Клаудио Фенучи.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages