Звездата на Арсенал Букайо Сака вече е подновил тренировки, но все още остава под въпрос за голямото дерби на върха в Премиър лийг срещу Ливърпул в неделя. Няма яснота и за Рикардо Калафиори и Юриен Тимбер, които също имаха травми, но мениджърът на отбора Микел Артета не изключи възможността да бъдат на разположение. Мартин Йодегор, Такехиро Томиясу и Киърън Тиърни продължават да лекуват контузии.

“Трябва да се опитаме да направим всичко възможно, за да може някак те да бъдат на разположение, но е много, много несигурно. Калафиори има нужда от още тестове. Вчера му бяха направени такива, днес ще има още. Последният път си мислехме, че е много зле, но можеше да играе два дни по-късно. Сака тренира леко. Друг е въпросът докъде ще е стигнал в неделя. Все пак има още един ден, което е добре. Тимбер направи първа тренировка, след като бе аут за известно време. Очаквахме да е малко по-назад, но и тук трябва да изчакаме и да видим".

"We'll have to wait and see" 🧐

Mikel Arteta refuses to rule out Saka, Calafiori and Timber for Arsenal's game with Liverpool! 💢pic.twitter.com/vxpWqRi0m9

— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) October 25, 2024

Запитан как ще замести Уилям Салиба, който ще пропусне двубоя заради наказание, Артета отговори:

“Имаме различни опции с футболисти, които са играли там и преди. Истина е, че партньорството между него и Габриел е много стабилно. Той игра всяка една минута, а сега не е на разположение. Трябва да намерим решение. Очевидно не искахме да бъдем в тази ситуация, но наистина сме щастливи да имаме играчите, които имаме, да имаме състава, който имаме, да имаме отношението, което имаме. Когато трябва да реагираме в такава трудна ситуация, ние не се самосъжаляваме, а се изправяме лице в лице с нея.

Артета се изказа и с нужното уважение към силата на Ливърпул и това, което Арне Слот добави към този отбор.

“Искаме да играем - с доминация, вяра и отдаденост, които са необходими за голям мач като точи. Това е голяма възможност. Обичаме този тим мачове на “Емиратс”.

Началото на Арне Слот бе много добро. Ливърпул е в много добра форма и може да се види отпечатъка, който Слот даде на този отбор, който вече бе много силен. Това е тим, който от девет години се конкурира на най-високо ниво във всеки турни. Те имат добри индивидуалности, които могат да те наранят, и са силни на статични положения. Наистина са добри във всичко, което правят”, заяви мениджърът на Арсенал по време на днешната си пресконференция.

Следвай ни: