Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу заяви, че в неговия тим няма нови физически проблеми след снощната победа с минималното 1:0 над АЗ Алкмаар в мач от третия кръг на Лига Европа, но в същото време звездата на тима Хюн-Мин Сон все още не е готов да се завърне на терена. Кореецът се завърна в игра през миналия уикенд след известно отсъствие, но вчера при успеха над нидерландския тим отново не бе в групата на "шпорите". Австралиецът похвали още представянето на Джеймс Мадисън и младия талант Майки Мур, който вчера започна от първата минута и впечатли с изявите си.

“Не, нямаме нови проблеми след снощи. Имаше известна умора в някои от момчетата, защото не бяха играли от известно време, но всичко е наред. Сон все още не е наред, не се чувства все още на 100% и днес няма да тренира. Малко е вероятно той да е готов за уикенда, ще видим след това как ще са нещата. Джед Спенс е близо до завръщане, надяваме се през следващата седмица да се присъедини към тренировките. Смятам, че Джеймс Мадисън игра добре през първата част, след това направихме тактическа промяна, иначе разбирам, че играчите искат да играят всяка една минута. Той е един от нашите лидери и мисля, че вчера се представи добре. Той бе позитивен, имахме нужда от неговата креативност и дисциплина, той бе там, когато имаше нужда от него. През второто полувреме Майки Мур внасяше тази разлика, а Мадисън се постара да продължи да го захранва с топки. Това показва истинско лидерство, защото в този момент за него е по-лесно да се опитва да прави нещата сам, но той усещаше, че Майки прави нещата различни. Той е готов да започва всеки мач, но трябва да сме внимателни с вкарването му в мъжкия футбол,” обясни Постекоглу.

В неделя Тотнъм ще гостува на Кристъл Палас в лондонско дерби. “Орлите” започнаха трудно сезона и след осем двубоя нямат успех. Въпреки това Постекоглу не подценява неделния си противник и смята, че Палас все още може да се вдигне и да направи солидна положителна серия под ръководството на Оливър Гласнер.

“В Премиър лийг винаги е опасно. Тук няма мачове, в които можеш да си помислиш, че това ще е един спокоен и комфортен следобед. Те преминават през труден период, но все още има този талант в отбора. Има усещането, че един път след като обърнат нещата и продължат напред, както направиха през миналата година, под ръководството на Оливър Гласнер, могат да влязат в серия,” заяви австралиецът.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages