Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола призна, че бил искал след ангажимент в Шампионската лига отборът му да играе срещу съперник, който се намира по-нагоре в класирането на Премиър лийг, защото по този начин играчите му ще са по-концентрирани. Утре шампионите приемат Саутхамптън, който се намира на предпоследната позиция. Гуардиола обаче направи сравнение с гостуването на Уулвърхамптън в предишния уикенд, когато “гражданите” се добраха до обрат срещу последния едва в добавеното време на мача.

Испанецът разкри, че Манчестър Сити ще бъде без Кевин Де Бройне, Кайл Уокър, Жереми Доку и Джак Грийлиш в утрешното домакинство срещу "светците". Пеп добави, че все още няма никаква представа кога ще се завърне белгийският плеймейкър.

“Разбира се, предпочитам да разполагам с целия си състав, но такова е положението. Надявам се, че скоро ще се върне, но не знам кога.

Саутхамптън ще има успех. Когато се работи така, успехите идват рано или късно. Ако започнеш да променяш мисленето и идеите си на базата на резултатите, играчите ще забележат това и ще знаят, че сам не си вярваш много. Тогава идват и лошите резултати.

След шампионската лига предпочитам да играем срещу отбори, които са по-високо в класирането, защото тогава си по-концентриран. Най-голямата грешка, която можем да направим, е просто да се вгледаме в класирането. Саутхамптън има куража да играе смело с топката. Уулвърхамптън е на последно място, но имахме проблеми срещу тях и победихме трудно", заяви Гуардиола на днешната си пресконференция.

Следвай ни: