Българският еврокомисар Мария Габриел символично връчи днес ваучер на кмета на Варна Иван Портних за изграждане на система за безплатен интернет на обществени места в европейската инициатива WIFI4EU. Това съобщи общинският информационен сайт Live.Varna.bg.

Ваучерът е на стойност 15 000 евро и ще даде възможност за безжична връзка с високоскоростен wifi на 10-те места в централната градска част. На връчването присъства и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

"Община Варна беше една от първите, която кандидатства по този проект и в крайна сметка спечелихме. Вече е проведена процедура за избора на изпълнител и в момента върви изграждането на 10 точки за достъп по пешеходния ринг и в част от Морската градина", каза Иван Портнних. 

Wi-Fi системата ще бъде изградена от минимум 10 точки за достъп, които ще обхващат: пространството до Катедралния храм, площад „Независимост“, пространството със сухите фонтани - между ул. "Михаил Колони" и бул. "Княз Борис I", храмът „Св. Николй Чудотворец“, Слънчевият часовник на входа на Морската градина, между Аквариум и Военноморски музей, зоната от басейн "Приморски", сцена „Раковина“ и Летния театър – алея на Възраждането и други. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html