Българска младежка асоциация за плажни спортове ще реализира проект с наименование “MOVE ME!”, с финансова подкрепа на Министерството на младежта и спорта, съгласно договор № 25-00-4/30.04.2019г. за проект № НПИМД-1-ТО1-108/2019 г.

Чрез проекта „MOVE ME!” ще се създадат условия за изграждане на социално отговорно поведение чрез насърчаване на здравословен начин на живот. Ще се повиши и информираността относно ползата от спорта за здравословния начин на живот.

Целевата група, към която са насочени дейностите, и за която се очаква да има ефект и полза в резултат от изпълнение на проекта, са младите хора на възраст от 15 до 29 навършени години.

Планирано е да се проведе Национална кампания, която  да запознае целевата група с проблемни теми от изключителна важност за съвременното общество. Спортът ще бъде включен като основен инструмент за превенция за справяне с тях и ще насърчава младите хора към здравословен и физически активен начин на живот.

Ще се проведе и инициатива със състезателен характер, на открито, която има за цел да запознае младежите с ползите от спортните дейности, като по този начин изграждат нагласи и умения за водене на здравословен начин на живот.

Също така ще се организират и проведат спортни демонстрации по тенис на маса, бягане – 2 км., стрелба с лък, волейбол, баскетбол, футбол, народна топка, карате, кросфит и фитнес, и плуване. При провеждането им всеки желаещ може да се запознае от близо със спорта, както и със съществуващите възможности за практикуването му в свободното време.

На територията на Варна ще се проведат и обучения, целящи придобиване на знания и умения по въпросите на здравето, спорта и физическата активност, както и запознаване на целевата група с ползите от здравословния начин на живот и влиянието на спорта върху здравето.

Първата среща се проведе днес в зала „Простор”, като проектът бе представен официално от Димитър Димитров – председател на Българска младежка асоциация за плажни спортове и ръководител на проекта.

На срещата присъстваха координаторът на проекта Курти Куртев и Гергана Апостолова-Костова, експерт с професионална компетентност в областта на спорта, двукратна световна шампионка на карате киокушин – ката, трикратна европейска шампионка и многократна шампионка на САЩ.

Гергана Апостолова-Костова е бивш автомобилен състезател. Тя е първата българка, участвала в 24 часовото състезание на пистата на Формула 1 - “Нюрнбурнгринг” –(Германия), и първата българка, участничка във Формула 3000, като рекордът й още е недостижим.

Гергана е сред първите три жени в света, които стават пилот на “Мицубиши” и единствената българка, участвала в рали “Монте Карло”, придружена от своята майка като навигатор – легендарната българска шампионка по автомобилизъм Елена Апостолова.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html