Снимка: Булфото

Безплатно измерване на количеството въглероден монооксид в издишания въздух ще проведат утре във Ветрино експерти от Регионалната здравна инспекция – Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Общината.

От 12.00 до 13.30 часа на разположение на гражданите ще бъде апаратът „Smoker lyzer”. Всеки, който иска да се изследва, ще може да го направи в Многофункционалния културно-информационен център във Ветрино.

Кампанията се провежда по повод 31 май – Световния ден без тютюн. По традиция всяка година по инициатива на Световната здравна организация (СЗО) на 31май се отбелязва Световният ден без тютюн. Събитието се провежда в страните по целия свят, като се подчертават рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн и се призовава за ефективна политика за намаляване на нивата на потребление.

За 2019 година темата на Световния ден е „Тютюнопушенето и белодробното здраве“. Целта на кампанията е да се фокусира вниманието върху взаимодействията между употребата на тютюневи изделия и белодробните заболявания.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html