Вижте как Бургас почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

Тази година се навършват 143 години от смъртта на революционера


Церемонията се състоя точно в 12 ч. пред паметника на поета революционер в Морската градина

Стотици бургазлии почетоха паметта на загиналите героза свободата на България знайни и незнайни войни пред паметника на Христо Ботев в Морската градина на Бургас днес. На днешния ден си спомняме смъртта на Христо Ботев и почитаме загиналите за свободата и независимостта на България патриоти. Тази година се навършват 143 години от смъртта на революционера.

На церемонията пред паметника на Ботев присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, депутатът и областен лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев, народният представител Иван Вълков, зам.-областният управител Севдалина Турманова, зам.-кметът на община Бургас по култура и образование Йорданка Ананиева, общински съветници и общественици.

Церемонията се състоя точно в 12 ч. и след като всички застинаха при пускането на сирените, започна и заупокойната молитва, отслужена от бургаското православно духовенство. Венци поднесоха представители на военноморските сили на България, официалните гости и събралите се да отдадат почит на падналите в борбата за свободата революционери граждани.
 




В категории: Бургас