Българският халф Антони Иванов беше изгонен при загубата на Херманщат с 0:3 от Глория (Бузъу) в първи мач от 13-ия кръг на румънското първенство. Той получи два жълти картона в началото на второто полувреме и остави тима си в намален състав. Второто официално предупреждение на Иванов беше за нарушение срещу познатия у нас Диего Фераресо.

Константин Будеску откри от дузпа за Глория в 45-ата минута, а след като се оказаха с числено предимство, домакините лесно стигнаха до трите точки. Отново Будеску се разписа в 71-ата минута, а в добавеното време резервата Рикардо Матош довърши Херманщат.

В класирането отборът на българина е 14-и с 13 точки и няма победа в последните си 4 мача. Новакът Глория също събра 13 точки и заема 13-а позиция в подреждането. Двата състава имат и еднаква голова разлика.

В друга среща от кръга Университатя (Клуж) победи с 2:0 гостуващия Оцелул и увеличи преднината си пред втория в таблицата Университатя (Крайова) на 6 точки. Головете отбелязха Дан Нистор от дузпа в 61-ата минута и Мамаду Тиам в 69-ата. Милен Желев остана на пейката за гостите и не влезе в игра в четвърти пореден мач.

Снимка: gsp.ro

Следвай ни: