Новакът Валядолид откри кръга в Ла Лига с изстрадана, но много важна победа при гостуването си на Алавес. Тимът на Пауло Пецолано се наложи на "Мендисороса" и записа едва втори успех през сезона, след като още в първия кръг надви Еспаньол. В следващите 8 мача Влаядолид взе само 2 точки и се закотви сред изпадащите. С днешната победа отборът измести Валенсия от 18-ата позиция.

Алавес стартира силно, но вече е в серия от 4 поредни поражения и се намира на 14-о място в класирането с 10 точки, колкото има и Еспаньол.

Алавес излезе напред в 6-ата минута, когато открадната топка в противниковата половина доведе до бърза контра и плътен удар на Тони Мартинес, оказал се неспасяем за Карл Хейн.

Отговорът на Валядолид не закъсня. Гостите получиха дузпа за нарушение на стража Антонио Сивера и от бялата точка Мамаду Сила изравни - 1:1.

В началото на второто полувреме попадение на домакините беше отменено заради засада. Валядолид постепенно започна да действа по-смело и получи още една дузпа, този път за игра с ръка в наказателното поле. Селим Амала не сгреши и обратът стана факт.

В 76-ата минута Ануар заби трети гол за гостите, а Кике Гарсия само намали в добавеното време. Ветеранът обаче получи червен картон малко преди последния съдийски сигнал.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages