Водачът в Лига 1 Монако допусна грешна стъпка в 8-ия кръг. "Монегаските" направиха 0:0 у дома срещу коравия тим на Лил, но остават начело в класирането с 20 точки. Червен картон на десния бек Джордан Тезе в 61-ата минута попречи на Монако да осъществи по-силен натиск след почивката.

Лил игра много прибрано, дори и след като се оказа с числено предимство. "Песовете" видимо бяха доволни от равенството и не направиха нищо, за да го приоменят. Съставът на Бруно Женесио е 4-и в таблицата с 14 точки, колкото имат още Марсилия и Реймс.

Именно Тезе пропусна най-добрия шанс за Монако през първото полувреме. Бранителят се озочва на отлична позиция в 36-ата минута, но заложи на силата и прати топката над вратата.

След час игра Тезе влезе брутално в тялото на Габриел Гудмундсон и съдията Ерик Вателие веднага го изгони с директен червен картон, макар че защитникът на домакините вече имаше жълт от първата част.

Монако не се отказа да търси победата и беше близо до нея в самия край на редовното време, но Люка Шевалие спаси удар на Денис Закария.

От началото на сезона отборът от Княжеството няма нито една загуба в официален мач, а след няколко дни ще посрещне Цървена звезда в Шампионската лига.

Следвай ни:

Снимки: Imago