Борусия (Дортмунд) се измъчи с новака Санкт Паули, но все пак стигна до успех с 2:1 в първи мач от 7-ия кръг на Бундеслигата. Серу Гираси донесе победата на "жълто-черните" с попадение в 83-ата минута. По този начин отборът на Нури Шахин се изкачи на четвърто място в класирането с 13 точки, колкото има и третият Айнтрахт (Франкфурт).

От началото на сезона Борусия спечели всяко от петте си домакинства в различните турнири и вкара общо 19 гола. За последно победата се измъкна на тима на "Сигнал Идуна Парк" при равенството 1:1 срещу шампиона Байер (Леверкузен) през април.

В началните минути защитата на Санкт Паули трудно удържаше натиска на домакините, но вратарят Никола Васил спаси изстрел на Гираси, а послед футболистите на Борусия пропуснаха още няколко положения.

В 30-ата минута Морган Гилавоги засече центриране от левия фланг и прати топката във вратата, пазена от Грегор Кобел, но голът му беше отменен заради засада. Малко преди почивката Паскал Грос намери в наказателното поле Рами Бенсебаини и алжирецът се разписа с глава - 1:0 в полза на Борусия.

Двубоят вървеше към минимален успех на домакините, но в 78-ата минута свиреп шут от далечна дистанция на Ерик Смит възстанови равенството. Шведът буквално разстреля Кобел и принуди играчите на Борусия да се хвърлят в атаки.

В 83-ата минута резервата Джейми Байноу-Гитенс центрира към Гираси и голмайсторът на домакините се разписа с глава. Нападателят от Гвинея не вкара само в един от последните 7 мача на своя тим.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages