Бранителят на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър обяви официално с пост в “Туитър”, че капитанската лента на тима му е била отнета. Това е станало след разговор с мениджъра на тима Ерик тен Хаг, който още преди няколко дни обяви, че лентата на тима ще се носи от играч посочен лично от него, а не след избор направен от играчите. Самият Магуайър изрази разочарованието си, но въпреки това благодари на феновете за цялата им подкрепа и обяси, че ще продължи да дава всичко от себе си на терена за “червените дяволи”. Централният бранител загуби титулярното си място през последния сезон и записа едва осем двубоя като титуляр в Премиър лийг.

“Проведох разговор с мениджъра на тима, в който той ме информира, че е взел решение за смяна на капитана. Той ми изложи причините за това и въпреки че аз лично съм изключително разочарован, ще продължа да давам всичко от себе си всеки път, когато нося фланелката.

Исках да искажа огромна благодарност на феновете на Манчестър Юнайтед за цялата им брилянтна подкрепа, докато носех лентата.

After discussions with the manager today he has informed me he is changing captain. He outlined his reasons to me and whilst I’m personally extremely disappointed, I will continue to give my all every time I wear the shirt.

So I wanted to say a massive thank you to the… pic.twitter.com/TAOS0eisF1

— Harry Maguire (@HarryMaguire93) July 16, 2023

От деня, в който поех тази роля, преди три години и половина, беше огромна привилегия да водя Манчестър Юнайтед, но също така и един от най-гордите моменти в кариерата ми до момента. Направих всичко по силите си, за да помогна на Юнайтед да постигне успехи - на и извън терена.

Винаги ще бъда благодарен на Оле Гунар Солскяер, че първи ми даде тази отговорност и пожелавам успех на този, който сега ще я поеме и ще има пълната ми подкрепа,” се казва в изявлението на Хари Магуайър.

Бранителят е свързван активно с трансфер извън “Олд Трафорд”, като се твърди, че Уест Хам проявява много сериозен интерес към него. Самият Магуайър обаче изглежда пределно мотивиран да си върне титулярното място и прекара последните седмици от своята почивка в триразови тренировки в Португалия с местната легенда Рикардо Карвальо. Очакванията са капитанската лента да бъде официално поета от Бруно Фернандеш, който я носеше и през миналия сезон. Медиите спрягат Каземиро за евентуален втори капитан на тима през новата кампания. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages