Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти прие философски равенството 1:1 в дербито с Атлетико Мадрид. "Белият балет" водеше в резултата, но изпусна трите точки в добавеното време. Въпреки това той смята, че това е важна точка срещу добър съперник.

"Нека се съсредоточим върху позитивното. Спечелихме важна точка срещу добър съперник. В добра форма сме и вече мислим за сряда. И двата отбора се опитваха да контролират мача. Ние имахме наш план, а те - техен. Искахме да се защитаваме по-добре от миналата година и успяхме. Защитавахме се добре, но трябваше да бъдем малко по-внимателни с контрола над топката. Играем много мачове, така че е нормално понякога да излизаме от ритъм. Но това е футболът, когато остават пет минути трябва да се защитаваш по-добре. Направихме всичко правилно, с изключение на последната атака, при която те отбелязаха", смята Анчелоти.

Той коментира и прекъсването на мача заради хвърлена от феновете факла на терена и коментира дали това е помогнало на Атлетико Мадрид да се върне в мача.

"Не не мисля, че имаше подобно нещо. Този проблем повлия еднакво и на двата тима. И двата отбора искахме да играем, но реферът взе правилното решение. Съдията каза, че е имало хвърлена запалка. Каза, че е предупредил феновете два пъти и ако се случи отново, ще прекъсне мача за 10 минути", допълни италианецът.

Накрая той говори и за контузията на вратаря Тибо Куртоа.

"Той бе ударен лошо от Фран Гарсия. Куртоа има мускулен проблем, но ще видим какво е състоянието му утре", завърши специалистът.

Следвай ни: