Треньорът на Наполи Антонио Конте остана доволен от победата с 2:0 над Монца. С този успех тимът му отново оглави временното класиране в Серия "А". Конте обаче е наясно, че пътят е дълъг и още е рано да се говори за титлата. Той се надява тимът му да сбъдне мечтите си, но все още има много работа за вършене.

"Винаги съм твърдял, че е предимство да можеш да тренираш цяла седмица, но от друга страна е недостатък, че губим ритъм като не играем в Европа. Въпреки това ние ще опитаме да сбъднем мечтите си, но нека бъдем реалисти и да признаем, че все още сме далеч от целта. Трябва с пот на челото да печелим всеки мач, както се случи и днес. Само преди три месеца президентът каза, че започваме тотална реконструкция на отбора. Тръгнаха си 14 играчи, а дойдоха 7. Загубихме футболисти като Осимен и Жиелински", заяви Конте.

"Знам какви са очакванията към мен, защото съм постигал големи успехи в миналото. Както казах, феновете имат право да мечтаят, но моята работа е да остана здраво стъпил на земята и да призна, че други отбори ни изпреварват в много отношения. Ние ги преследваме и ще дадем най-доброто от себе си. Имам достатъчно опит и знам какво говоря, като казвам, че трябва да останем здраво стъпили на земята. Защото чувам приказки от разни хора, които не са печелили нищо и не знаят за какво говорят. Засега целта ни е да направим Наполи конкурентен отново, а не да бъде 10-и на 40 точки зад Интер. Това е което искам да кажа на всички", допълни специалистът.

Следвай ни: