Снощи Наполи победи Монца с 2:0 и по този начин излезе еднолично начело във временното класиране в Серия "А". По този начин се случи нещо, което никога досега не се бе случвало. За пръв път в историята на италианското първенство в първите шест кръга имахме шест различни отбора на върха на класирането.

Макар в някои кръгове да имахме два или повече отбора с равни точки, винаги имаше поне един, който да бъде над всички по голова разлика. Така в първия кръг начело бе Аталанта, след това върха презвеха последователно Ювентус, Интер, Удинезе, Торино и сега там се изкачи Наполи.

Six games, six different leaders. No one can predict the end.

MD1: Atalanta
MD2: Juventus
MD3: Inter
MD4: Udinese
MD5: Torino
MD6: Napoli pic.twitter.com/HgPg2IBvZl

— CalcioData (@CalcioData) September 29, 2024

Кръгът още не е свършил, като днес ще се изиграе мачът между Парма и Калари, но никой от тях не е близо до първата позиция, така че историческото постижение може да се смята за сигурно.

В момента Наполи е лидер в таблицата с 13 точки, пред Ювентус с 12, Милан и Интер с по 11 и Емполи, Лацио и Удинезе с по 10. Макар да сме в твърде ранен етап от сезона, това дава основания да очакваме доста оспорвана кампания и сериозна битка за Скудетото между няколко отбора. Да не забравяме, че в последните 5 години Серия "А" имаше 4 различни шампиони.

Следвай ни: