Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш смята, че незаслужено е получил червен картон в двубоя срещу Тотнъм, който “червените дяволи” загубиха катастрофално на “Олд Трафорд”. Португалецът бе изгонен в края на първото полувреме, когато в опит за единоборство с Джеймс Мадисън изглежда се подхлъзна, след което повдигна десния си крак, който срещна пищяла на Джеймс Мадисън. Реферът Крис Кавана реши, че това действие заслужава директен червен картон, а ВАР го подкрепи в това му решение. Официалното обяснение от Премиър лийг бе, че картонът е показан на Фернадеш за “сериозно нарушение”. Самият играч обаче смята, че това в никакъв случай не е червен картон и заяви, че Мадисън, който бе потърпевш в ситуацията, също му е споделил, че нарушението не заслужава такава санкция.

“Това не може да бъде за червен картон. Съгласен съм, че е нарушение, но то не заслужава изгонване. Реферът се опита да ми каже, че е видял, че има директен контакт с бутоните на моите обувки. Не беше така. Не го докоснах с бутоните, нито с крака си. Беше глезена ми. Ясно е, че това е чисто нарушение. Ако ми беше показал жълт картон, защото те тръгват на контраатака, ще се съглася. Но не и нещо повече. Дори Джеймс, когато стана, каза, че това не е червен картон. Ако това е червен картон, трябва да преразгледаме много други инциденти. Не разбирам защо ВАР не повика рефера на монитора”, заяви Фернандеш след двубоя.

По принцип в Премиър лийг играчите и мениджърите, които получават червени картони, не дават интервюта след мачовете, но Фенрнадеш заяви, че сам е взел решението да говори за ситуацията:

“Просто исках да дойда и да говоря, бидейки себе си, защото моите съотборници заслужават това заради факта, че трябваше да играят с човек по-малко. Още повече, че аз бях човекът, който беше изгонен, и по този начин ги разочаровах. Отборът показа характер, издържливост и се бори много. Опитаха се, но не беше лесно.”.

Just take a look at the shameful Red Card by the center referee 😤😤😤
Bruno Fernandez should have gotten a Yellow imo pic.twitter.com/rN0qz9B6od

— UTDQuarters (@UTDQuarters) September 29, 2024
Следвай ни: