Новият селекционер на националния отбор по футбол на Австралия Тони Попович не губи време със събирането на екипа си и назначи дългогодишния си помощник Хейдън Фокс и бившия си съотборник Пол Окон за свои асистенти. Бившият австралийски централен защитник Фокс беше в щаба на Попович в Уестърн Сидни Уондърърс и Пърт Глори, докато последната работа на Окон беше като помощник-треньор в тима на Брюж в Белгия.

Назначенията идват седмица след като Попович беше представен като заместник на Греъм Арнолд. Бившият старши треньор на Австралия напусна след слабия старт в третата фаза на квалификациите в зона Азия за Световното първенство през 2026 година. Фокс и Окон заменят дългогодишните помощници на Арнолд Рене Мюленстийн и Люк Уилкшър. Попович потвърди още, че Франк Юрич ще бъде треньор на вратарите, заменяйки Джон Кроули.

"Всеки от тях носи богат опит и експертни познания, които ще ни помогнат в предстоящата ни работа", каза Тони Попович в изявление по повод назначенията.

Първата проверка за Попович и новия му екип ще бъде в следващата квалификационна среща за Мондиал 2026 срещу Китай на 10 октомври - мач, който австралийците трябва да спечелят, за да върнат шансовете си за шесто поредно участие на Световно първенство.

Австралия изостава с пет точки от лидера в група С Япония на петото място в квалификациите. Първите два отбора в групата ще се класират директно за Мондиала, а завършилите на трето и четвърто място продължават към следващ кръг от пресявките.

Следвай ни: