Бъдещето на Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед логично отново в поставено на карта, след като вчера отборът на нидерландеца изигра катастрофален мач на “Олд Трафорд” срещу Тотнъм, загуби с 0:3 и остана на 12-о място във временното класиране на Премиър лийг. Феновете на “червените дяволи” реагираха доста остро в социалните мрежи, а медиите започнаха отново да спекулират с имена, спрягани като потенциални заместници на Ерик тен Хаг.

Според букмейкърите на Острова асистентът на Тен Хаг Рууд ван Нистелрой вече се превръща във фаворит за поста, изпреварвайки доскорошния селекционер на Англия Гарет Саутгейт, който бе свързван с клуба и през лятото. Бившият нападател познава атмосферата на "Олд Трафорд" и има уважението на играчите, като все повече фенове призоват ръководството да му гласува доверие именно той да води отбора. Възможно е Нистелрой да получи първоначално временно поста до лятото, за да се види дали е готов да се справи с предизвикателството.

Бившият треньор на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел, с когото бях водени разговори през лятото, също отново е свързван с “червените дяволи”. С днешна дата той е сред тримата фаворити за работата, още повече че германецът продължава да бъде свободен и може да започне веднага, стига да бъде убеден.

Самият Тен Хаг заяви, че изобщо не мисли за оставка или уволнение. Тази сутрин той е показал решимост да работи здраво за подобряването на формата на отбора, след като е пристигнал на клубната база в “Карингтън” още в тъмните часове.

Според "Дейли Телеграф" ръководството със сигурност ще остави Тен Хаг начело на отбора за предстоящите мачове с Порто и Астън Вила, така че тази седмица може да се окаже решаваща за бъдещето на нидерландеца.

Следвай ни: