След като вчера Манчестър Сити стартира по безапелационен начин поредната защита на титлата в Премиър лийг, днес и основният претендент на „гражданите“ през миналия сезон – Арсенал, започва своята кампания в шампионата. „Топчиите“ приемат Нотингам Форест на „Емиратс“ във втория мача от новия сезон във Висшата лига.

Микел Артета е направил само една промяна в сравнение с мача за „Къмюнити Шилйд“ срещу Манчестър Сити преди седмица. Габриел Магаляеш е на пейката, а Еди Нкетия стартира вместо него. Това води до размествания в отбраната на домакините – Бен Уайт минава в центъра на защитата, а Томас Партей ще действа като десен бек. Трите нови летни попълнения – Юриен Тимбер, Деклан Райс и Кай Хавертц очаквано са титуляри, но този път германецът няма да е на върха на атаката, а ще бъде част от една доста офанзивна халфова линия. Нкетия ще води нападението на Арсенал, като ще бъде подпомаган по фланговете от Сака и Мартинели.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

🪵 Timber at the back
🍚 Rice in the middle
📞 Eddie leads the line

Time to set the tone, Gunners 👊 pic.twitter.com/qctSrWBjzG

— Arsenal (@Arsenal) August 12, 2023

Бившият страж на „топчиите“ Мат Търнър започва на вратата на Нотингам Форест. Тайуо Ауонийй е на пейката за началото. Там са и две от от новите попълнения – Антъни Еланга и Крис Уууд. Ола Айна обаче е титуляр.

How we'll line up to take on @Arsenal 📋#ARSNFO

— Nottingham Forest (@NFFC) August 12, 2023

Арсенал: Рамсдейл, Парти, Салиба, Уайт, Тимбер, Райс, Йодегор, Хавертц, Сака, Нкетия, Мартинели

Нотингам Форест: Търнър, Ориер, Маккена, Уоръл, Боли, Айна, Мангала, Йейтс, Данило, Гибс-Уайт, Джонсън

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!