Отборът на Виляреал постигна победа с 3:1 срещу тима на Лас Палмас в заключителния мач от 8-ия кръг на испанската Ла Лига. Успехът изкачи “жълтата подводница” до третото място и я доближи на точка от шампиона Реал Мадирд, който направи грешна стъпка в градското дерби срещу Атлетико.

Домакините пробиха коравата отбрана на съперника в изтичащите секунди на редовното време на първата част, когато Никола Пепе откри резултата.

El Pepe. #LaLigaHighlights | #VillarrealLasPalmas pic.twitter.com/aKkEJDQwuD

— Villarreal CF (@VillarrealCF) September 30, 2024

Радостта им бе прекалено кратка и веднага след подновяването на играта в 47-ата минута Фабио Силва възстанови равенството.

Футболистите на Виляреал много скоро можеха да си върнат предимството в резултата, след като получиха правото да изпълнят дузпа. Алехандро Баена застана зад топката, но той не се справи и резултатът остана непроменен.

Така момчетата на Марселино трябваше да потреперят чак до 84-ата минута, когато Тиерно Бари успя да се разпише.

¡B A E N A 💥!#VillarrealLasPalmas | #LaLigaHighlights pic.twitter.com/ekQxCxcdkN

— Villarreal CF (@VillarrealCF) September 30, 2024

Късният гол принуди футболистите на Лас Палмас да тръгнат напред в търсене на ново изравняване, което отвори доста пространства в тяхната половина. Така в 4-ата минута на продължението Баена успя да се реваншира за пропуснатия 11-метров наказателен удар и след асистенция на Санти Комесаня оформи крайния резултат.

🗣️Thiernooo...BAAARRRY 💛!

🗣️ Thiernooo...BAAARRRY 💛!

🗣️ Thiernooo...BAAARRRY 💛!#VillarrealLasPalmas pic.twitter.com/ou1MAr2nsd

— Villarreal CF (@VillarrealCF) September 30, 2024
Следвай ни: