Отборът на Ал-Насър стигна до победа с 2:1 срещу тима на Ал Раян от Катар в мач от 2-рия кръг на груповата фаза на Азиатската Шампионска лига. Головете за победителите отбелязаха Садио Мане (45'+1') и Кристиано Роналдо (76'), а почетното попадение за съперника вкара Рожер Гедеш (87').

Успехът изкачи саудитите на третото място в Западната група, докато съперникът им остана на последната 12-та позиция.

Домакините увенчаха усилията си с гол в добавеното време на първата част, когато Садио Мане откри резултата след асистенция на Султан Ал Ганам.

Те започнаха много силно и второто полувреме, като голямата звезда на отбора - Кристиано Роналдо вкара поредния си гол с фланелката на ”шейховете”. Радостта на “Супер седем” обаче бе помрачена, тъй като след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR попадението бе отменено заради засада.

Все пак живата легенда на световния футбол стигна до редовен гол около четвърт час преди края на редовното време. Това бе неговото 71-во попадение в рамките на 76 мача на Роналдо за отбора от Саудитска Арабия.

След това играта бе прекратена за период от около пет минути, тъй като се наложи медицински екип да помогне на футболист на резервната скамейка. Спирането на действията на терена подейства ободряващо за гостите, които се събудиха и върнаха гол почти веднага след подновяването на играта и бразилецът Гедеш намали изоставането.

В продължението домакините демонстрираха воля в отбрана и запази преднината си, с което заслужи трите точки.

⌛️ || Full time, 🙌💛@AlNassrFC 2:1 #AlRayyan
Mané ⚽️
Ronaldo ⚽️ pic.twitter.com/KB5q2btP8w

— AlNassr FC (@AlNassrFC_EN) September 30, 2024

В следващия си мач момчетата на Стефано Пиоли ще гостуват на иранския Естеглал на 22-ри октомври от 19:00 часа българско време, а предния ден от 21:00 часа Ал-Раян ще приеме друг саудитски тим - Ал-Ахли.

Следвай ни: