Прокурорът на Милано Марчело Виола заяви, че феновете на Милан и Интер са имали сключен “пакт за ненападение”, а основната му цел е била увеличаване на приходите от незаконни дейности. Междувременно от италианската футболна федерация са поискали различни документи и позиции от двата клуба. По-рано днес стана ясно, че в понеделник сутрин местната полиция в задържала общо 19 души, фенове на Милан и Интер, за предполагаеми връзки с мафията и незаконна дейност.

“Двете групи ултраси на Милан и Интер са имали пакт за ненападение с цел максимализиране на печалбите. Интересът им към самите отбори е само фасаден, защото клубовете също са потърпевши от тази дейност,” заяви Виола пред “Медиасет”. След това той посочи, че от Интер имат “частична” вина, породена от организационни недостатъци на клуба в отношенията му с привържениците. “Имаше абсолютна липса на контрол на входовете на стадиона, а билети бяха доставяни на лица, принадлежащи към престъпността, които в следствие на това успяха да осъществят сериозни печалби,” допълни прокурорът. Магистратът също така заяви, че е убеден, че това разследване вади на бял свят солидни връзки на “Курва Норд” (феновете на Интер) и “Курва Суд” (феновете на Милан) с мафиотски семейства.

Специалният прокурор към италианската футболна федерация Джузепе Чине също е изискал част от документите, за да провери наличието на престъпления по спортното законодателство, което би могло да доведе до отделно разследване и наказание.

Следвай ни: