Бившият полузащитник на националния отбор на Германия Томас Хитцелшпергер вярва, че неговият бивш клуб Астън Вила може да победи Байерн (Мюнхен) при домакинския си дебют в Шампионската лига в сряда. Базираният в Бирмингам тим победи германския състав във финала, за да спечели Европейската купа през 1982 година, но не е участвал в надпреварата, откакто тя се казва Шампионска лига.

Преди две седмици Астън Вила започна с победа с 3:0 срещу швейцарския Йънг Бойс, докато Байерн победи Динамо (Загреб) с 9:2 у дома в първия кръг за сезона.

"Ако двата отбора имат слабости, това е по-скоро в отбраната, но атакуващата сила е впечатляваща. Може да бъде открит мач с много голове. Прогнозирам победа с 3:2 за Астън Вила", заяви Томас Хитцелшпергер пред германското списание Kicker, цитиран от БТА.

Мениджърът на английския тим Унай Емери, който победи Байерн на четвъртфиналите на Шампионската лига с отбора Виляреал през 2022 година, се доказа като майстор в европейските клубни турнири.

"Емери е абсолютен късмет за Астън Вила, въпреки че, разбира се, има известен риск, когато даваш на треньор толкова много свобода", добави Хитцелшпергер, който беше част от Астън Вила от 2001 до 2005 година, преди да спечели Бундеслигата с Щутгарт и за спечели бронз с Германия на Световното първенство през 2006 година.

Следвай ни: