Наставникът на Пари Сен Жермен Луис Енрике привлече интереса към пресконференцията си с решението да не включи Усман Дембеле в групата за визитата на Арсенал в среща от Шампионската лига, която е във вторник от 22:00 часа. Французинът е сред най-добрите футболисти на тима от началото на сезона, но сега изненадащо не потегли за Острова. Някои френски медии твърдят, че наскоро между него и треньора е имало разправия.

Самият Енрике не разкри конкретната причина за решението си, но все пак отговори на въпроси по темата:

“Да си начело на отбор има и своите трудности - започна испанецът. - Вчера трябваше да взема трудно решение, но смятам, че без съмнение то е най-доброто за отбора. Бих направил същото още сто пъти. Това не означава, че решението е необратимо, но за момента това е най-хубавото за тима. Подписах с ПСЖ с идеята да създам колектив. Гарантирам ви, че до последния си ден тук ще работя за това”.

“Не мога да гарантирам, че ще печелим титли във Франция или трофея в Шампионската лига. Но веднага когато няма да мога да гарантирам, че работя за изграждането на отбор, ще се прибера вкъщи. Назначиха ме да направя отбор от ПСЖ. И в този тим, без съмнение, ще бъде и Дембеле, ако някой се е съмнявал.

Искрен съм в това, което казвам, но не искам то да се превръща в сапунена опера. Между нас двамата с Усман не е имало никаква дискусия, няма и проблем. Има само един проблем между всеки играч и задълженията му към отбора - нищо повече”.

И тъй като въпросите по темата с Дембеле продължиха, в един момент Луис Енрике отговори с ироничен жест, размахвайки ръце: “Няма какво повече да коментира за това. Все едно никога не сме губили, когато Дембеле е бил на терена. Напротив - отстъпихме от Нюкасъл, Милан, Барселона… Ох, колко е страшно, колко е страшно. Пфу”.

Luis Enrique after a journalist asks him Ousmane Dembélé for the fourth time:

“There is nothing else to add to this topic. It seems we have never lost when Dembélé plays? No. We lost against Newcastle, Milan, home against Barça. Oh how scary eh, how scary. Phewwww.” 🗣️😭 pic.twitter.com/VEbImDKSjO

— PSG Report (@PSG_Report) September 30, 2024
Следвай ни: