Галатасарай и Байерн (Мюнхен) излизат в изключително любопитен мач от група “А” на Шампионската лига. И двата отбора се представят отлично дотук, като турците постигнаха впечатляващ успех с 3:2 над Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд”. Байерн пък е с две победи от първите два мача и срещата се явява пряк двубой за първото място в групата.

Галатасарай все още не познава вкуса на поражението през този сезон. Тимът на Окан Бурук има 17 мача във всички турнири. Байерн пък може да разчита на добрата си традиция срещу турски отбори, като баварците никога не са губили срещу тим от южната ни съседка. Немският хегемон има шанс и да се превърне в първия отбор с осем поредни победи като гост в груповата фаза на ШЛ, стига да спечели днес в Истанбул.

Bayern Münih maçı ilk 11'imiz 👇 #GSvFCB #UCL pic.twitter.com/TdLqsoCJVa

— Galatasaray SK (@GalatasaraySK) October 24, 2023

Галатасарай и Байерн през историята си имат само два мача в Европа помежду си, като преди 51 години се срещат в първия кръг на КЕШ. Мачът от 1972 година в Истанбул завършва 1:1, преди баварците да продължат напред с убедителна победа у дома с 6:0.

Противно на информациите преди мача Мауро Икарди започва като титуляр за истанбулския гранд. Аржентинецът получи контузия в дербито с Бешикташ през уикенда, в което отбеляза и двата гола за “джим бом”, но е вдигнат от лекарите на Галатасарай и стартира от първата минута. Наставникът Окан Бурук прави само една една промяна в сравнение с мача с “орлите”, като на мястото на Анхелиньо отляво в защита започва Казимчан Караташ. Така на Икарди в предни позиции ще помагат Тете, Керем Актюроглу и Уилфрид Заха, а в средата на терена ще действат Каан Айхан и Лукас Торейра.

✨ 𝙐𝙣𝙨𝙚𝙧𝙚 𝙎𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙡𝙛 𝙜𝙚𝙜𝙚𝙣 𝙂𝙖𝙡𝙖𝙩𝙖𝙨𝙖𝙧𝙖𝙮 ✨#FCBayern #GSvFCB #packmas pic.twitter.com/e6tESfZzQI

— FC Bayern München (@FCBayern) October 24, 2023

Наставникът Томас Тухел има редица проблеми с контузени и няма да може да използва Серж Гнабри, Леон Горетцка, Мануел Нойер, Дайо Упамекано и Рафаел Герейро. Специалистът е направил само една промяна в състава си в сравнение с победата над Майнц през уикенда с 3:1. Нусаир Мазрауи се завръща сред титулярите и заема мястото на десния бек, а Конрад Лаймер ще партнира на Йошуа Кимих в средата на терена. Атаката на Байерн отново ще води Хари Кейн, а зад него ще действат  Льорой Сане,  Джамал Мусиала и Кингсли Коман.

ГАЛАТАСАРАЙ (4-2-3-1): Муслера, Боей, Санчес, Бардакджъ, Караташ; Айхан, Торейра; Тете, Актюроглу, Заха; Икарди

БАЙЕРН (4-2-3-1): Улрайх; Мазрауи, де Лихт, Ким, Дейвис; Лаймер, Кимих; Сане, Мусиала, Коман; Кейн