Нападателят на Хебър Набил Макни прави страхотен старт на кариерата си в България. 22-годишният футболист вкара пет гола и направи две асистенции в осем мача до момента. Той сподели, че целта му е да премине в голям отбор. 

"Започнах да играя футбол на 5 или 6-годишна възраст в Кан. Докато навърших 16 години бях там, след което се присъединих към академията на Страсбург. Там бях две години, след което реших да замина за Италия и преминах в Киево. Там прекарах две прекрасни години, които са сред най-добрите в кариерата ми досега. Научих много за футбола и бях заобиколен от забележителни хора", започна Макни пред tunisie-foot. 

"Адаптирах се доста бързо. Бях посрещнат при добри условия и имах възможност да се срещна с френски съотборници, което улесни моята интеграция. Но честно казано, всички бяха страхотни: треньорите, администрацията, клубът и моите съотборници. Нямах проблеми и адаптацията ми мина много добре. Докато бях в Киево получих няколко оферти, но за съжаление във футбола понякога се натъкваме на некоректни хора, които въпреки обещанията си провалят трансфери. След Киево преминах в Етоал дю Сахел, голям тунизийски клуб. Там обаче не успях да играя заради техните проблеми. Не съжалявам. Във футбола много неща са извън нашия контрол и тази ситуация е една от тях. Клубът все още ми дължи пари, поради което ще предприема необходимите стъпки, за да ми се издължат", призна нападателят. 

"След Етоал подписах с Итихад от Либия. Това беше прекрасно изживяване за мен, тъй като спечелих първия си професионален трофей. Успях да допринеса да спечелим шампионата. Това преживяване отвори врати за мен.  През това лято се присъединих към Хебър. Моят агент е специалист тук. Доста съм контактувал с него, работим заедно и върви много добре. Имам му пълно доверие. Засега мисля, че направихме правилния избор да дойдем тук. Имам пет гола и две асистенции в осем мача. Това е един от най-добрите стартове на сезон, откакто играя футбол, и се надявам да продължи така. Физически се чувствам добре, заобиколен съм от добри хора. Когато сте заобиколени от добри хора и се чувствате добре, нещата вървят отлично", сподели Макни за началото на кариерата си в Пазарджик. 

Той разкри и какви са целите му с "гробарите": "Голове за Хебър и победи. Играем футбол, за да печелим, не играем, за да губим, особено аз, не обичам да губя, аз съм лош губещ! Целта е да съберем възможно най-много точки и да се представим добре във всеки мач". 

"Натрупах много опит в последните години. За бъдеще се надявам да играя в голям клуб от голямо първенство. Амбициите ми са винаги да бъда най-добрият, да вкарвам колкото се може повече голове, да имам добра статистика и да чупя рекорди. Надявам се да играя на Световно първенство, в Шампионска лига. Викаха ме в националния отбор, а това винаги е нещо положително. Винаги е удоволствие да носиш цветовете на Тунис. Надявам се да бъда повикан от селекционера, защото за мен е гордост да нося фланелката на "орлите", завърши Макни. 

Следвай ни: