Най-добрият български баскетболист Александър Везенков през лятото направи избор да се завърне от НБА в бившия си отбор в Европа - Олимпиакос и заяви, че това са хубави дилеми, но е избрал да се бори за титли и да се чувства значим.

"Това са хубави дилеми. Филтрирам всички възможности. Доставя ти радост, когато се върнеш в позната среда, където си обичан. Предпочитам да съм в конкурентна среда, да се боря за титли и да се чувствам значим. Не знаех дали в НБА ще имам възможност като тази, която сам си дадох. Това е, което исках да направя и исках да го направя с Олимпиакос. Това е моят дом", коментира Везенков в интервю за специализираното издание Eurohoops.net.

Sasha Vezenkov a thread

Ο Σάσα επέστρεψε στον #OlympiacosBC & γίνεται αυτόματα υποψήφιος για το MVP.

Πάμε να δούμε μερικά στοιχεία που δίνει η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού.

1. Μπορεί να μην ποστάρει όσο το κάνουν άλλοι PF, αλλά το κάνει αποτελεσματικά.
👇#pacenspace pic.twitter.com/LB4iMq4KDf

— Pace n’ Space (@podpacenspace) September 14, 2024

Олимпиакос доминираше в Гърция по време на първия престои на българина в клуба, но Панатинайкос превзе трона през миналия сезон и дори спечели титлата в Евролигата.

"Знаем къде беше Панатинайкос преди две години и къде са сега. Поздравления за тях, че постигнаха това. Знаем, че ще има много силни отбори, но ние искаме трофея и ще се борим за него. Панатинайкос също има фантастичен състав. Летвата е поставена много високо", продължи Александър Везенков.

След толкова години в Гърция, беше неизбежно Везенков да не бъде попитан за съперничеството между двата местни гранда.

🚨🇬🇷UPDATE
Olympiacos salaries

Vezenkov 3.7M
Fournier 2M
Fall 1.7M
Milutinov 1.6M
Dorsey 1.4M
Vildoza 1.2M
Papanikolaou 1.2M
Peters 1.1M
(Petrusev 1M)
Walkup 950k
Williams-Goss 850k
Mitrou-Long 700k
McKissick 650k
Larentzakis 650k
Evans 500k
Wright 500k#Olympiacos #EuroLeague pic.twitter.com/g8HE8fdhLc

— Andrea Calzoni (@Andrea__Calzoni) September 3, 2024

"И аз го видях миналата година. Да говорим ли за токсичност? Нямаме какво да делим - ние сме приятели. Трябва ли да ви разкажа личните си отношения с играчите на Панатинайкос? По каква причина? Знам и го пазя за себе си. Какво да делим извън корта? С кого? Нека не преувеличаваме всичко. Играчи, треньори, фенове – всички прекаляваме понякога, но имаме два от най-добрите отбори в Европа", отговори Везенков.

"Трябва ли да кажа, че това са двата най-добри тима? Може би това е малко прекалено. Другите трябва да ни завиждат и да говорят за продукта, който имаме, както на корта, така и извън него. Феновете на Панатинайкос ме спират и ми казват: "Браво, какъв човек си". Преди седмица ме спря за снимка, а сега ме обиждаш? Защо? Същото се отнася и за феновете на Олимпиакос", завърши Везенков.

Следвай ни: