Отборът на Балкан се наложи с 88-75 (26:25, 21:21, 24:10, 17:19) над кипърския АЕЛ (Лимасол) на старта на мемориалния турнир "Георги Христов" в Ботевград.

Срещата се развиваше като истинско дерби до почивката, като на нея домакините се оттеглиха с аванс само от точка (47-46), но след паузата те взеха нещата в свои ръце и в крайна сметка вдигнаха темпото и спечелиха срещата.

На полувремето се състоя церемонията по изваждане от употреба на екипа с номер 15, с което Балкан отдаде заслужено признание на една от големите си легенди Георги Христов. Приятелската надпревара се провежда именно в памет на големия баскетболист на Балкан, който си отиде от този свят на 70-годишна възраст през 2016-а.

В стартовата петица старши треньорът Васил Христов заложи на Къртис Джоунс, Кори Рийвс, Константин Тошков, Иван Гаврилович и Андрей Иванов.

Най-резултатен за успеха на Балкан беше Къртис Джоунс с 21 точки, 20 вкара Иван Гаврилович, с 12 се разписа Кори Рийвс, Николай Грозев и Андрей Иванов реализираха по 10 точки.

View this post on Instagram

A post shared by BC Balkan 🏀 (@balkanbotevgrad)

Утре от 19:00 часа Черно море Тича ще се изправи срещу АЕЛ, а в събота "моряците" ще срещнат домакина Балкан отново от 19:00 часа.

Следвай ни: