Българката Лия Каратанчева постигна страхотна победа и се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира за жени от категория W75 с награден фонд от 60 хиляди долара. Надпреварата от календара на международната тенис федерация (ITF) се провежда при отлични условия на кортовете на ТК „Фаворит", гр. Пазарджик.

21-годишната Каратанчева победи с 6:3, 4:6, 6:2 №4 в схемата и №164 в световната ранглиста Екатерина Макарова (Русия). Срещата продължи 2 часа и 25 минути.

Българката спечели три поредни гейма от 3:3 до 6:3 за да спечели първия сет. Във втората част Лия допусна пробив в края и го загуби с 4:6. Каратанчева поведе с 5:1 в решаващия трети сет и го спечели с 6:2.

За победата си Каратанчева заработи 16 точки за световната ранглиста. За място на полуфиналите българката ще играе срещу Каролин Вернер (Германия).

Росица Денчева пък отстъпи във втория кръг с 3:6, 2:6 от третата в схемата и №138 в света Ела Зайдел (Германия). Срещата продължи 80 минути.

Денчева изгуби три поредни гейма от 2:2 до 2:5 в първия сет и го загуби с 3:6. Във втората част Роси загуби четири поредни гейма от 2:2 до 2:6. За победата си в първия кръг Денчева си заслужи 9 точки за световната ранглиста.

По-късно днес три българки ще играят на четвъртфиналите в турнира на двойки.

Поставените под №4 на двойки Лия Каратанчева и Сапфо Сакелариди (Гърция) ще играят за място на полуфиналите срещу Андреа Присакариу (Румъния)/Катерина Цигурова (Швейцария).

Българките Зиновия Ванева и Беатрис Спасова ще играят на четвъртфиналите срещу вторите поставени Ела Зайдел (Германия)/Даря Семенистая (Латвия).

Турнирът се провежда с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, Министерство на туризма, Община Пазарджик, Нестле, Цептер и Елхим Искра.

Следвай ни: