За пета поредна година групата компании "Демакс" засвидетелства подкрепата си към Национална волейболна лига - жени. "Демакс" ще бъде официален спонсор на шампионата при дамите и през сезон 2024/2025.

БФВолейбол не само продължава успешното си партньорство с "Демакс", но с радост може да съобщи, че тази година финансовите параметри по договора са завишени. Контрактът бе подписан днес в офиса на БФВ от президента Любомир Ганев и мажоритарния собственик на групата компании инж. Петър Кънев.

"С всяка изминала година виждаме по-добри резултати от това сътрудничество и това е вдъхновяващо за мен. Участието ми в българския волейбол винаги е било със стремеж да насърчавам и помагам за развитието на любимия спорт – коментира инж. Петър Кънев, който е вицепрезидент на БФВ и член на Управителния съвет. – Преди четири години бяхме изправени пред заплахата да има само три клуба в женското първенство. С усърдната работа на екипа в Комисия Национална волейболна лига – жени и с финансовата подкрепа на „Демакс“ това не се случи. През миналия сезон отборите бяха 8, тази година са 10, а за следващия сезон имаме интерес от още два клуба да се включат. Това означава, че броят на участниците ще достигне 12. Няма как да не съм удовлетворен при наличието на този прогрес, но радостта ми е още по-голяма защото сме на път да възродим и женския волейбол в един емблематичен за нашия спорт град, какъвто е Перник. Национална волейболна DEMAX+ лига показа, че дава възможност на младите български състезателки да се изявяват, развиват и израстват. Това лято видяхме и конкретното отражение върху националните отбори със спечелването на европейска титла за жени под 18 години. Огромна гордост! Не само тези успехи, но също така интересните мачове в плейофите и пълната зала на финала за Купа България, са огромен мотив за финансова подкрепа от страна на "Демакс" към шампионата и турнира за Купата."

Групата компании "Демакс" е генерален спонсор на женската лига без прекъсване от 2020 година. Финансовата помощ облекчава клубовете със съдийски, транспортни и разходи по настаняване.

"Благодарим на "Демакс" и г-н Петър Кънев, че продължава да подпомага волейболните клубове и женското направление – посочи и Любомир Ганев, президент на БФВ. - Много съм щастлив от това дългогодишно партньорство, което е доказателство, че с желание, последователност и много работа - резултатите не закъсняват. БФВ ще подкрепя с всичко възможно развитието на проекта НВЛ-жени. Доволни сме да видим, че повече клубове се осмеляват да направят крачката към женската лига. В новия договор финансовите параметри са завишени, но това означава, че завишаваме и изискванията към самите клубове. Надявам се, клубовете да бъдат все така отговорни и да дават път на младите и талантливи български волейболистки. Да бъдат и достатъчно атрактивни за по-опитните състезателки, които да вдигат класата на първенството."

Освен генерален спонсор в лицето на компании "Демакс", за втора поредна година Национална волейболна DEMAX+ лига има и медиен партньор. Дамският ни шампионат ще продължи партньорството с Българска национална телевизия и мачове от сезон 2024/2025 отново ще се излъчва в каналите на националния обществен оператор. Новият сезон в Национална волейболна DEMAX+ лига започва в уикенда 19-20 октомври.

Снимки: БФВ/Startphoto.bg

Следвай ни: