Най-добрият германски тенисист Александър Зверев показа, че не е притеснен от критиките на Роджър Федерер по негов адрес, който смята, че германецът е твърде пасивен в играта си.

"Нищо, което да не знам. За мен е ясно, че не играх по начина, по който исках да играя. Беше ужасен мач за мен. Затова това, което казва Роджър, е напълно окей", коментира Зверев за представянето си на загубения четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ от Тейлър Фриц.

"Срещу най-добрите играчи в света се налага да поемаш инициативата и да играеш офанзивно. Той не направи това срещу Фриц. Когато го гледам, виждам как играе пасивно, прекалено защитно в решителните моменти", анализира Федерер за германеца.

Зверев спечели олимпийската титла на Игрите в Токио, но все още чака победа в някои от турнирите на Големия шлем. Той е стигал до финалите на Откритото първенство на САЩ и на "Ролан Гарос", които губи.

"Може би бе прекалено тази година, не само за мен. На първенството в Ню Йорк нямаше нормални резултати. Вижте Карлос (б. а. - Алкарас), Новак (б. а. - Джокович), аз донякъде. Имаше много загуби, които не бяха нормални", смята германецът.

Следвай ни: