Дългогодишният президент на Евертън Бил Кенрайт е починал днес на 78-годишна възраст. Преди осем седмици той претърпя операция за отстраняване на тумор в черния дроб, като тогава бе обявено, че интервенцията е била напълно успешна. Кенрайт, който бе и изключително успешен театрален и филмов продуцент, е част от борда на директорите на Евертън от 1989 година, а от 2004 е президент на "карамелите". Той бе и мажоритарен собственик на клуба, като през 2016 година продаде 49.9% от акциите си на Фарад Мошири, който през януари 2022-ра увеличи дела си до 94%.

По-рано през тази година Кенрайт се съгласи да остане на поста по молба на Мошири, за да помогне на клуба в преходния период, който трябва да подготви смяната на собствеността. През този месец иранецът договори продажбата на Евертън на 777 Partners. Сделката обаче все още не е финализирана.

"Клубът ни загуби своя президент, лидер, приятел и вдъхновение. Всички молитви в Евертън са към неговата партньорска Джени Сийгроув, дъщеря му – Люси Кенрайт, както и внуците и всички, които го обичаха“, написаха от Евертън.

Everton Football Club is in mourning following the death of Chairman Bill Kenwright CBE, who passed away peacefully last night aged 78, surrounded by his family and loved ones.

— Everton (@Everton) October 24, 2023