Германският канцлер Олаф Шолц посети базата на женския национален отбор по футбол, за да пожелае на тима успех в предстоящите мачове от Лигата на нациите, които са квалификации за Олимпийските игри в Париж през следващата година. 

"Пожелавам всичко най-добро на германския отбор. Разбира се, вече стискам палци за следващия мач срещу Уелс", каза Шолц. 

Той присъства на тренировката на отбора във Франкфурт и след това разговаря с националките преди мачовете в петък срещу Уелс и срещу Исландия следващия вторник. Канцлерът беше заедно с президента на германската футболна федерация Бернд Нойендорф. 

Само два европейски отбора могат да се класират за Игрите в Париж заедно с домакините от Франция. Германия трябва да спечели групата си, за да получи шанс за това и не може да си позволи да губи още точки, след като претърпя поражение в първия си мач срещу Дания миналия месец. 

"За нас е огромна чест, че канцлерът ни посети днес. Това е голямо признание", заяви капитанът на Бундестима Александра Поп. 

Шолц също изрази пълна подкрепа за съвместната кандидатура на Германия с Белгия и Нидерландия за домакинство на Световното първенство през 2027 година по време на общото си трето посещение на отбора. 

"Много съм ентусиазиран от това как женският футбол се развива в Германия", добави канцлерът. 

Хорст Хрубеш е временен треньор на женския национален отбор, поемайки задълженията на Мартина Фос-Текленбург, която ще отсъства за неопределен период поради заболяване. Тя има договор до 2025 година, но остава неясно кога и дори дали ще се върне. 

По-рано днес Фос-Текленбург написа в Инстаграм, че се чувства по-добре и че тя и нейният екип са "дали сигнал на Германската федерация, че сме готови за нов анализ и преоценка на представянето на Световното първенство и за разговори за по-нататъшния начин на съвместна работа в отбора". 

Вос-Текленбург намекна, че желае да продължи, след като написа, че "иска отново да си сътрудничим успешно" и да "надграждаме постигнатото на Европейското първенство в Англия" миналата година, където Германия игра на финала.