Първият вицепрезидентът на Реал Мадрид Фернандо Фернандес Тапиас е починал на 84-годишна възраст, съобщиха от клуба. Той е вицепрезидент и член на Борда на директорите на клуба от 17 юли 2000 година до 2 юли 2006-а година. След това от 1 юни 2009-а до 2 юни 2013-а отново е един от вицепрезидентите, а от тази последна дата до момента е на позицията първи вицепрезидент на “лос бланкос”. По информации в испанската преса Тапиас е имал различни здравословни проблеми в последните години, макар самата причина за смъртта да не е официално оповестена. 

Comunicado Oficial: fallecimiento de Fernando Fernández-Tapias.#RealMadrid

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) October 25, 2023

“Реал Мадрид, Бордът на директорите и президентът Флорентино Перес изразяват своите дълбоки съжаления за смъртта на Фернандо Фернандес Тапиас, първи вицепрезидент на нашия клуб, и изразяват своите съболезнования към съпругата му Нурия Гонзалес, неговите деца, семейство и приятели,” се казва в официалното съобщение на клуба.

Всички късни мачове в сряда от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние! Да, на платформата Champions TV, която по традиция ще стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер от 22:00 часа!