Капитанът на националния отбор на Франция Килиан Мбапе говори на пресконференцията на тима преди мача с Гибралтар.

"Последно говорих през юни, тогава казах, че няма да се явявам на всички пресконференции. Не съм йерархично по-важен от Антоан Гризман. Моят работодател ще реши дали да играя на Олимпийските игри в Париж. Ще бъде удоволствие за мен, но ако преценят друго, ще се съобразя с решението. Няма да отнеме много време да решим. Аз лично имам желание да играя, мисля, че и хората го искат.

🚨🇫🇷 Kylian Mbappé: "Deschamps gives me more freedom. Luis Enrique gives me more instructions."

"But I know how to adapt and given the quality of the coaches, it is in my interest to listen to them." (@JulienFroment) pic.twitter.com/ve6lyTF8bE

— EuroFoot (@eurofootcom) November 17, 2023

"Селекционерът иска да се адаптираме към различните съперници. Това ми позволява да играя на различни позиции. Мога да се подобря в някои отношения. Тук треньорът ми дава пълна свобода по лявото крило. Луис Енрике иска от мен по-структурирана игра. Аз се адаптирам към всяка схема и имам интерес да слушам големите треньори, с които работя. Това не е въпрос за националния отбор на Франция: ако искате да знаете дали ще подпиша нов договор с Пари Сен Жермен, заповядайте на кампуса ни и там ще отговоря. Това не е нещо, което ми тежи, не мисля за това на терена.

Kylian Mbappe: "As I said, I am not someone that is afraid. I have no problem, the ranking is what it is. Messi deserves it. When Messi wins the World Cup, Messi has to win the Ballon d'Or. He's one of the best players in history, if not the best." pic.twitter.com/ypJLsLc2Q7

— Roy Nemer (@RoyNemer) November 17, 2023

"Уарен Заир-Емери е впечатляващ. Той вече е много зрял. Модерен халф е, който не се страхува да разпределя топката. Няма какъв съвет да му дам. Той учи сам и много бързо. На 17 години той е на възрастта на малкия ми брат. Аз не съм стар, но с такива младежи се чувствам малко по-възрастен. Нашата цел е да ги пазим. Аз не съм от страхливите. Класирането за "Златната топка" е такова, каквото е. Лионел Меси стана световен шампион и я заслужава. Още след финала на Световното първенство знаех кой ще я спечели", коментира Мбапе.