Ръководството на Реал Мадрид ще действа с цялото възможно уважение към Ливърпул, опитвайки се да реализира една от големите си цели - привличането на Трент Александър-Арнолд. Според “Марка” отношенията между двата клуба са много приятелски в последните години и по никакъв начин на “Сантиаго Бернабеу” не искат евентуалният трансфер на английския национал да ги помрачи.

Медиите в Испания, особено тези, свързани с Реал, ежедневно пишат за това как Трент Александър-Арнолд е голямата цел на клуба. В последните два дни те лансират версията, че в Ливърпул вече са започнали да приемат мисълта, че техният кадър няма да подпише нов договор и ще премине в Реал Мадрид. От гледна точка на кралския клуб това е въпрос на време и на решение дали да направят опит да го вземат още през януари, или да изчакат края на сезона, когато Трент ще е свободен агент.

Според “Марка” ръководството на Ливърпул е в постоянни контакти с представителите на играча в последните седмици, но това не води до никакъв резултат. Ако преговорите за нов контракт не се увенчаят с успех до края на годината, то на “Анфийлд” също трябва да вземат решение дали през януари все пак няма да е по-добре да получат някаква трансферна сума за Арнолд, вместо той да си тръгне без пари през лятото.

В Реал добре знаят как да довеждат до успешен край трансфери на играчи с изтичащи договори, като красноречивите примери за това в последно време са Антонио Рюдигер, Дейвид Алаба и Килиан Мбапе. От “Бернабеу” обаче не искат да форсират ситуацията, за да не показват по този начин неуважение към Ливърпул.

🚨 Real Madrid have a good and friendly relationship with Liverpool.

The club will be respectful and do things right in their pursuit Trent Alexander-Arnold. @jfelixdiaz pic.twitter.com/3MuE89eLwd

— Madrid Zone (@theMadridZone) October 18, 2024
Следвай ни: