Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че контузията, която Букайо Сака получи по време на двубоя с Гърция, не е сериозна и английският национал има шансове да бъде готов още за утрешното гостуване на Борнемут. Кай Хавертц също е на линия, а за Габриел Мартинели ще бъде взето решение след днешната тренировка. Новините за контузения капитан Мартин Йодегор също изглеждат много по-позитивни, отколкото слуховете отпреди няколко дни, че има забавяне във възстановяването му и той може да бъде извън игра до декември. Артета заяви, че следващата седмица ще даде точен отговор колко близо е Йодегор до завръщането си. Норвежецът обаче е в заключителния етап от своята рехабилитация.

"Контузията на Сака не е сериозна. Нещата се развиват наистина добре за него. Той не бе достатъчно здрав да играе във втория мач на националния отбор, но сега се надяваме, че ще бъде готов. Направи някой неща вчера по време на тренировката. Днес имаме още една тренировка, така че ще видим дали ще успее навреме. Хавертц имаше някои проблеми, но се справи с тях. Беше брилянтен и имаше страхотна комуникация с национални отбор и треньора. Ако тренира добре днес, има голям шанс да бъде готов и на разположение. Мартинели кацна вчера следобед. Той излезе само за малко на тренировъчния терен. Днес ще направи още една стъпка и ще видим дали можем да поемем риска. Йодегор няма да бъде готов за този уикенд. Следващата седмица обаче ще е различно. В този късен етап от своята рехабилитация той вече прави много неща, но трябва да започне да се чувства комфортно, особено с топката. Мисля, че следващата седмица ще бъде решаваща, за да се види колко близо е. Има да изчисти още няколко неща. Тимбер, Зинченко и Уайт са близо, Днес ще трябва да опитаме да ги натоварим и да видим как ще се чувстват. Надяваме се, че ще имаме позитивни новини и ще някои от тях ще се завърнат", заяви Артета, който добави, че Томас Партей също е готов и на разположение.

Относно назначението на Томас Тухел за селекционер на Англия, испанецът заяви следното:

“Мисля, че той е един от най-добрите треньори в света. Предстоят вълнуващи моменти. Говорих с някои играчи за това и те бяха широко усмихнати, което винаги е добър знак”.

“Борнемут е много добре трениран и интензивен отбор. Те имат много ясна идея какво искат да правят. Според мен резултатите им трябваше да бъдат много по-различни, особено в гостуванията на големите отбори. Ще бъде голямо предизвикателство”, коментира Артета по адрес на утрешния съперник Борнемут.

Следвай ни: