Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау разкри, че изненадващо не е бил част от групата от 10 треньори, които от ФА разкриха, че са интервюирали преди да изберат Томас Тухел за селекционер на Англия. От лятото насам медиите на Острова сочеха Хау и Греъм Потър като местните фаворити за поста, отделяйки ги от групата на чуждестранните кандидати. Явно обаче във федерацията не са смятали така.

“Не, не съм имал контакт с ФА. Дали това ме притеснява? Ръководителите на националния отбор на Англия трябва да направят това, което е правилно според тях. Само те знаят през какви процеси са преминали, за да стигнат до решенията, които са взели. Аз със сигурност не съм от типа хора, които ще анализират това. Моята работа е Нюкасъл и аз се опитвам да печеля мачове с отбора, което е достатъчно трудно дори когато си на 100% концентриран.

Аз имам взаимоотношения с Тухел и имах късмета да отида и да видя как работи в Челси, докато аз бях без работа. Страхотен човек, страхотна личност, страхотен треньор. Желая му успех. Мисля, че е страхотно назначение и се надявам да отведе Англия до много трофеи. Моето предпочитание бе да бъде избран английски треньор, но ако ще се обърнете към чужденец, изберете най-добрия, а това определено е Томас”, заяви Хау.

Мениджърът на Нюкасъл обяви и добри новини преди мача с Брайтън:

“Александър Исак тренира от началото на седмицата и изглежда добре, така че към този момент е на разположение за селекция. Калъм Уилсън също тренира, но в неговия случай оценяваме състоянието му ден за ден. Трябва да вземем правилното решение кога да го включим в групата. Вероятно ще има нужда от още малко време”.

Следвай ни: